Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Critical Issue After VIM Activation – Turtle Mode + DTCs Triggered
(07-01-2025, 08:19 PM)SebiC98 Wrote: Herkese merhaba, Sensus ile Volvo XC60 2021'imde Video in Motion (VIM) özelliğini

etkinleştirmeye çalıştım ve seçeneği "hız yok" olarak ayarladım (böylece video sürüş sırasında bile oynatılabiliyordu). Kodu uyguladıktan hemen sonra, aracın hızlanma sistemi ilerledi (performans düştü) — 10 km/s'den daha hızlı gidemiyorum. Ayrıca, sayılanlarla ilgili olanlar da dahil olmak üzere birkaç DTC belirledidi:

• Pil/voltaj çiçekler
  • Fren sistemi (CMbB)
  • Ana silindir piston konumu
  • H-köprü / elektrik devresi kesik kesik

Hatalar VIM ayarını değiştirdikten hemen sonra ortaya çıktı. Bunun güvenlik sistemleriyle çakışması veya bir voltaj/iletişim hatasının tetiklediğini tahmin edeceğini tahmin ediyorum.

Bunu daha önce gören oldu mu?
VIM parametresinde yanlış bir değer olabilir mi? "Yalnızca sabit"e geri dönen DTC'leri tekrar temizlemeli miyim yoksa tam bir ECU sıfırlaması mı yapmalıyım?

Yanıp sönen adımlar izlendi: 03 Hız engelli -> 01 Asla -> 02 Her zaman (Tüm hızlar) ve şimdi 03 Hız bağımlıya geri döndüğün

herhangi bir yardım veya tavsiyeye göre takdir edilmek VIM'ye sahip olmak istiyorum, zaten geri döndüm ve DTC'leri kaldırdım ama neden olduğunu merak ediyorum.
Şimdiden teşekkürler!

Evet böyle hatalar olabiliyor, araçta voltaj düşüklüğü oluyorsa, yazılım tekrar flaşlanınca araç düzelecektir.
Young man who beat speed limit by more than 130 cars in Spa Volvos
Reply

Messages In This Thread
RE: Critical Issue After VIM Activation – Turtle Mode + DTCs Triggered - by ytt - 07-08-2025, 09:10 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)