7 hours ago
(This post was last modified: 7 hours ago by krzysztof.pyzel@o2.pl.)
(11-12-2025, 10:26 PM)utrwalenie termiczne Wrote: Patrząc na schemat i wtyczkę, wygląda to tak:
- piny A7/A8 to piny wtyczki drzwiowej dla kanału głośnika niskotonowego (mam te piny)
- piny A9/A10 to piny wtyczki drzwiowej dla kanału średniotonowego/wysokotonowego (brak pinów)
Więc jeśli dobrze rozumiem, plan jest taki:
- poprowadź przewody z D11/D1 i D22/D10 w AUD do przednich drzwi
- w drzwiach użyj pinów A9/A10 we wtyczce (lub po prostu przeprowadź przez nią przewód)
- a następnie podłącz ten kanał AUD bezpośrednio do głośnika średniotonowego w drzwiach (głośnik średniotonowy ma już zwrotnicę i przekaże sygnał do głośnika wysokotonowego)
Czy to brzmi dobrze?
Poprowadzenie przewodu do prawych drzwi powinno być dość proste, ale jak poprowadziłeś przewód do lewych drzwi?
To właśnie pomyślałem na początku
Quote:Przesuń D13/D3 do D11/D1
Przesuń D14/D4 do D22/D10
Ale zdałem sobie sprawę, że moje D13/D3 i D14/D4 to głośniki z tylnej półki (podsufitki). Więc są we właściwym miejscu. Podłączyłem z powrotem stary głośnik HP AUD i odłączyłem całą wtyczkę D, a wszystkie przednie głośniki działały, ale nie głośniki podsufitki.
You have right, in my case was the same. I did'n have pin in A9/A10 in front door. You need to add them.
Connectors in D connector are from rear D pillar.
XC90 T6 2016 Momentum Osmium Grey