07-20-2026, 02:07 PM
(07-18-2026, 06:34 PM)lucefan Wrote: Cześć wszystkim,This is for Volvo after 2019, suppose that is the same in 2022
modernizuję przednie czujniki parkowania w moim Volvo V60 2021 (rok modelowy 2022) Mild Hybrid B4 Diesel (platforma SPA). Zbudowałem już własną wiązkę przewodów w zderzaku, uruchamianą przez OEM (4 czujniki) i mam Orbit gotowy do użycia. Samochód ma aktywne żaluzje wlotu powietrza (AGS), ale NIE ma przednich świateł przeciwmgielnych i NIE ma wyłączenia kamery.
Jestem całkowicie zdezorientowany, złącza znajdują się pod przednim błotnikiem i przypuszczam, że lokalny mechanik może się mylić, ponieważ nie działa wcześniej przy nowszych Volvo SPA. powiedział mi, że strona z MNIEJSZĄ wychodzi do modułu kabiny, a strona z WIĘKSZĄ głównego wyjściami ze zderzaka. Możliwość mi się całkowicie na opak i nie ma sensu.
Oto możliwe połączenie w moim urządzeniu (załączam zdjęcia): W złączu od strony podwozia górnego uruchomienia jest całkowicie zablokowany białyi zaślepkami i nie ma dodatkowych przewodów dołączających do tyłu. Tylko dolny rząd mający zastosowanie, który umożliwia dostęp do kontroli wlotu powietrza.
Ponieważ mechanik mnie zdezorientował, chcę tych, którzy faktycznie wykonali tę modernizację: jak to zrobić? Skoro na stronie podwozia brakuje modułu do asystenta parkowania, czy oznacza to, że jest modułem CEM/ASDM w kabinie i jest podłączony przez ścianę grodziową do tego w błotniku?
Dla tych, którzy wykonali do samodzielnego: jak trudne jest fizyczne poprowadzenie tych przewodów z kabiny do uruchomienia w błotniku? Czy w ścianie grodziowej jest łatwo dostępna gumowa przelotka, czy też wymaga sporo demontażu w kabinie?
Czy ktoś mógłby udostępnić oficjalny schemat okablowania Volvo (WDM) lub rozkład pinów CEM/ASDM dla tego rocznika modelowego? Naprawdę chcę dokończyć tę modernizację, ale muszę dokładnie wiedzieć, gdzie poprowadzić brakujące kable z kabiny.
Bardzo dziękuję za pomoc!
XC90 T6 2016 Momentum Osmium Grey